Varno in zdravo sončenje

Varno in zdravo sončenje

28 Apr, 2016 0 komentarji

Zahvaljujoč Gamardu imamo od leta 2010 na voljo edino dermatološko sončno linijo zaščitnih krem 100% naravnega izvora. Vsebuje dva naravna mineralna filtra v 100 % naravni mazilni podlagi.

še vedno prevladuje mišljenje, da je sončenje in naravna porjavelost nek sinonim za zdrav videz in lepoto – pa je to res? Nikakor!

Danes se že skoraj vsi zavedamo škodljivosti sončnih žarkov, saj vemo, da se z leti jakost sevanja veča in izpostavljenost UV žarkom je bistveno višja kot so jo doživljali naši starši. Posledično so navodila za gibanje na soncu vedno bolj strogo odmerjena. Predvsem je potrebno namenjati posebno pozornost otrokom. Ti so zaradi igre in nezavedanja nevarnosti pogosto najbolj izpostavljeni.

Solarij ni priprava na sončne dni!

Danes so informacije na to temo dostopne vsakomu , zato se nihče ne more izgovarjati na to, da o tem ni vedel ničesar. Opozorila o zaščiti pred nevarnimi in smrtonosnimi žarki so dostopna na vsakem koraku. Kljub realnim dejstvom in dokazilom o tem kako nevarno je sonce dandanes, pa si nekateri še vedno delajo utvare in svoje telo neizprosno izpostavljajo sončnim žarkom, ter s tem posledično tvegajo nastanek rakavega obolenja.  Podatki kažejo na to, da se iz leta v leto povečuje število bolnikov, obolelih za kožnim rakom.
Sami lahko zelo veliko prispevate k bolj zdravemu sončenju in k ustrezni zaščiti. Zavedati se moramo, da kozmetična industrija za izdelavo izdelkov za sončenje  v veliki meri uporablja razne kemikalije , kar zagotovo ne  vpliva dobro na naš organizem. Vsaka snov, ki jo nanesemo na kožo se sčasoma vpije in absorbira v notranjost ter deluje sistemsko.  V tem primeru so izjema kozmetična sredstva, ki so idelana na naravni bazi in ne vsebujejo agresivnih kemikalij. Če se odpravljate na plažo, vam priporočamo, da to storite v zgodnjih dopoldanskih urah do 11h, v času opoldneva pa poiščite senco ali se odpravite domov na hladno in se na plažo vrnite okoli 16. ure.

Zahvaljujoč Gamardu pa imamo od leta 2010, torej zadnjih pet let na  voljo edino dermatološko sončno linijo 100% naravnega izvora. To pomeni , da vsebuje dva naravna mineralna filtra v 100% naravni mazilni podlagi.

Prednosti:
- teksture so zelo lahke in lahko mazljive
- z malo količino se prekrije velika površina.
- ne puščajo belih sledi
- niso fototoksične (nekateri  kemični filtri pri izpostavljenosti soncu postanejo toksični!!!)
- vsebujejo arganovo olje, ki vsebuje naravni E vitamin in antioksidante za upočasnjuje staranje kože
- termalna voda z visoko vsebnostjo organskih spojin žvepla, ki pomirja kožo razdraženo od sonca

SONČENJE S 100%NARAVNO DERMOKOZMETIČNO UV ZAŠČITO JE NAJBOLJŠA ZA NAŠE ZDRAVJE!!!

Sorodne novice: (3)

Komentiraj